Medlemsinfo

Medlemsavgifter                                                                                                Uppdaterat protokoll för jaktstig

Jaktstig den 19/6 2011

Till söndagens jaktstig var uppslutningen inte så stor. 8 entusiaster mötte upp till en avkortad runda
(hot om regn) som trots farhågor bjöd på bra väder. Resultatet blev nog som förväntat förutom att junioren Jonathan J
stack upp och blev 2:a i senioklassen. Bra gjort.

Resultat:

Namn:Poäng:Placering:
Kjell371
Jonathan J (junior)282
Paul263
Roland234
Ulf J234
Hans216
Sven137

 

Vi söker Medlemmar som kan hjälpa till med ”prova-
på-skytte” på ÖPPET HUS lördag den 28 maj.
Vi behöver flera som kan hjälpa till dels mellan
kl 12.00 – 14.00, samt mellan kl 14.00 – 16.00.

En grupp på 8-10 personer från föreningen Armageddon
i Borås är särskilt inbjudan till ÖPPET HUS, och blir
det fint väder så skickar vi ut dem på jaktstigen i
Ginkalunda. Vi delar upp dem i två grupper som vardera
gruppen behöver ha med sig en vägvisare och allmän
rådgivare.

Om vi blir så där en 8 -10 personer som hjälps åt med
ÖPPET HUS-dagen så blir det nog bra.

Vi i styrelsen är tacksamma för snabbt svar!
Ring Lars Zetterstrand på 0730-60 87 43
 Jaktstig den 29 maj kl 12.00

I styrelsen är vi tacksamma om du anmäler i förväg att du
kommer. Tänk på att jaktstigsavgiften är 60kr(senior)
och 40kr(junior). Dessutom tar vi ut en hyra på 30 kr
för pilar och båge. Du kan också välja betala
en säsongsavgift för Jaktstigen vilket ger dig rätt
att gå jaktstigen fritt antal gånger fram till början
av oktober.

Vi söker också Medlemmar,

Som kan hjälpa till tisdag den 31 maj kl 13.00 -17.00
med ett Bågskytteevent för en grupp från Kommunalfacket,
som hyrt in sig. Vi behöver vara 2 personer och det är
bra om du kan lämna svar snarast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommer du till hantverkslägret i Ginkalunda?

Vi vill veta hur många som tänker delta i föreningens hantverksläger i Ginkalunda fredag den 19 aug till söndag den 21 aug? Om du tänkt delta så är det JÄTTEVIKTIGT att du snarast anmäler ditt intresse till Janne Blom. För att lägret ska bli av måste minst 10 personer anmäla sitt intresse! Om du har frågor angående lägret så ring gärna och fråga Janne om vad som gäller på 0727-34 62 34.

Vi var fjorton tappra jaktstigsskyttar i söndags den 29 maj!


Jaktstigen startade som vanligt klockan 12.00. Det blev tre grupper som gick ut med ca 10 minuters mellanrum och vi var totalt 14 deltagare. Vädret verkade lovande trots SMHI:s prognos på dåligt väder. Det fina vädret håll i sig i en dryg timme för att sedan övergå i ostadigt väder med växlande regn och hagelskurar. Dock var de ganska kortvariga skurar och alla kunde genomföra hela banan med 30 mål. Ficka på Stegelåsen blev det som vanligt och Johan hann även med att grilla lite korv till sig och barnen.
Denna Jaktstigssäsong har börjat mycket bra för mig själv med två vinster av två möjliga och därtill tangerat poängresultat, så nu är det upp till alla andra medlemmar att försöka slå mig på nästa Jaktstig,… -kom igen nu!
Men vi måste bli fler som går Jaktstigen och så vill jag uppmana alla medlemmar att lösa säsongsavgift för Jaktstigen med 400 kr för seniormedlemmar, 300 kr för pensionärsmedlemmar och 200 kr för juniormedlemmar. Betala gärna in det på vårt Postgirokonto 689-9447 och glöm inte att ange för vem inbetalningen avser. Om du betalar säsongsavgift får du gå jaktstigen precis när du vill och hur många gånger som helst fram till någon gång i oktober då vädret gör att vi stänger jaktstigen.
 

Resultat:
Seniorer  Juniorer  
Janne B152pJonas G148p
Johan G243pAlexander D237p
Roland L342pÅsa G326p
Paul A342p   
Ulf J541p   
Bernt-Åke A541p   
Bengt-Olof J738p   
Ulf Ö837p   
Hans-Erik A933p   
Britt J1025p   
Sven A1115p   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valborgspilen

På Valborgsmässoafton träffades medlemmar och andra närstående vänner till årets första Jaktstig i Ginkalunda. Vi kunde alla konstatera att våra jaktmål klarat sig jättebra trots den kalla vinter vi haft. Allan vår hedersmedlem som låter oss vara på hans marker bjöd på det allra bästa väder, - strålande solsken!

Jättekul att vi var så pass många deltagare som 30 stycken, trots att många medlemmar var upptagna på annat håll. Vi kan tacka alla som bidragit till att locka nya medlemmar till föreningen för att vi var så många. Till nästa Jaktstig hoppas vi att vi ska kunna bli mer än 40 deltagare.

Efter att vi klarat av jaktstigen, som tog ca 3 timmar blev det förstås korvgrillning i det gröna.

Tyvärr blev det ingen avslutande Valborgsmässoeld och där till hörande eldpilar p.g.a. det rådande eldningsförbudet. Vi får hoppas att det inte är fullt så torrt i markerna nästa år!

Sammantaget så får vi säga att dagen trots eldningsförbudet var jättelyckad och kul att vi lyckats få med så många nya bågskyttar som givetvis också är välkomna som medlemmar.

Nu spurtar vi för att bli 75st före midsommar(nu är vi 68)!

Här följer resultatet från Valborgspilen:

1Janne B52p
2Ulf J48p
3Bernt-Åke A44p
4Peter J42p
4Max K42p
6Jenny J39p
7Bengt-Olof J38p
7Emma J38p
7Jonathan J38p
7Paul A38p
11Roland L37p
12Malin36p
13Jocke35p
14Ulf Ö33p
15Julia Y32p
16Tompa28p
17Erik27p
18Hanna L25p
19Simon23p
20Karl19p
20Mattias19p
20Helny19p
23Jennifer J18p
23Linn18p
25Putte17p
26Sven A13p

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag såg jag den första Sädesärlan!

Äntligen är våren här och jag börjar känna hur skog och natur, återvändande flyttfåglar
och den härligt varma solen som lyser igenom fönstret, lockar mig ut. Jag längtar efter alla de stunder tillsammans med vänner och med bågen i hand och kogret fyllt av nya friska pilar, som jag ska få uppleva under årets sommarsäsong. Ja, - nu är det bara dagar kvar till årets första jaktstig hemma hos Allan i Ginkalunda, som vi ska ha på Valborg. Nu hoppas vi alla på fint väder och stor uppslutning!

ÅRETS VALBORG MED JAKTSIG, GRILLNING MEN UTAN BRASA

Så här ser programmet på Valborg ut:
Jaktstigen I Ginkalunda startar klockan 16.00 och beroende på hur vädret blir bestämmer vi hur lång jaktstigen kommer att vara. Med största sannolikhet är sista grupp klara ca kl 19.00. När Jaktstigen är avklarad intar vi tillsammans medhavd skaffning. Var och en tar med lämpligt att grilla, och en termos med kaffe sitter inte fel. Extra varm dryck kan vara bra för att hålla värmen. Det brukar ju vara lite osäkert med vädret till Valborg. Ta med regnkläder och glöm inte stövlarna!
På grund av eldningsförbudet blir det ingen Valborgsbrasa men Allan har lovat att det kommer att finnas möjligheter för grillning och vi får även använda "Saloonen" (Tack Allan)

Jaktstigen är på ca 5 km lång  och med 30 mål och beräknas ta ca 3 tim att gå. Det kan vara klokt att ta med något läskande att dricka under jaktstigen.

Deltagaravgift är 60 kr för seniormedlemmar, 40 kr för junior-, studerande- och pensionärsmedlemmar.
Deltagaravgift för icke medlemmar är 120 kr (samma oavsett ålder)
Hyra av båge och pilar kostar 30 kr.

 

Än, en gång….

Hjärtligt välkommna.

För att jaktstigen ska kunna öppnas på Valborg måste vi ställa i ordning den. Vintern som varit är den första som vi prövat att låta målen stå kvar ute. Idag ska jag gå en inspektionsrunda på jaktstigen, för att se om några mål behöver repareras.
Därför hoppas jag på stor uppslutning Annandag påsk den 25 april. Alla som vill hjälpa till träffas i Rydal utanför paviljongen kl. 12.00 för att sedan åka i samlad trupp till jaktstigen i Ginkalunda. Vi gör så för att vi fått så många nya medlemmar som inte hittar till Jaktstigen. Fortsättningsvis under sommaren kommer vi att samlas som vanligt i Ginkalunda. Hur länge vi håller på med iordningställandet är svårt att säga i nuläget men är vi många ska det nog inte ta allt för lång tid. Några timmar får du räkna med.

Du får jättegärna kontakta mig och berätta om du kan ställa upp. Du når mig på min mobil
0727-34 62 34 eller hem 0320-911 88.

Varma vårhälsningar från

Janne Blom/ordf.

 

Nu finns det lite trevliga våraktiviteter på "Weilands Hörna"

Bågbyggarkurs

I Helgen (1-3 april) genomförde vi årets andra bågbyggarkurs. Marie, Rickard, och Håkan var de tre lyckliga deltagarna som fick chansen att bygga sin första Båge. Alla var energiska och duktiga tycker vi tre, Lars, Ulf, och jag själv, som var lärare. Ganska lyxig kurs får man nog säga, med tre lärare och tre elever! Tre fina D-bågar blev det. Några moment som inte blev helt klara under kursen är ni som var deltagare välkomna att avsluta här på paviljongen. Ring först och prata med Janne 0727-34 62 34 så kommer vi överens om en tid.

Vår satsning på att skola upp några duktiga byggare, så att de kan hålla bågbyggarkurser själva, har därmed avslutats och varit mycket lyckosam. Projektet har pågått under ca ett års tid. Först en kurs för blivande bågbyggarinstruktörer våren 2010, tätt påföljd av en kurs för nybörjare där instruktörerna fick pröva på för första gången att handleda nybörjare i bågbygge. Dessa två kurser var upplagda av Göran ”Weiland” Landström som också fungerade som huvudlärare. Ett stort tack till Göran, som så gärna delar med sig av sina kunskaper. Därefter har vi nu under våren 2011 genomfört två bågbyggarkurser inklusive förra helgens kurs.

Inför framtiden känner vi oss ordentligt förberedda och med tillräckligt mycket erfarenhet för att självständigt hålla bågbyggarkurser. Fortsättningsvis hoppas vi därför på många deltagare till bågbyggarkurserna som vi anordnar. Om du är intresserad att gå en kurs ska du höra av dig med en gång. På så sätt bidrar du till att skapa förutsättningen för nästa kurs. Vi kommer att ha max 9 deltagare i fortsättningen på en bågbyggarkurs. Avgift 1200kr inkl. material. Först till kvarn gäller!

Välkommen med din anmälan!

 

Janne Blom/ordf.

 

Junior / Familjeverksamhet

Vi undrar om det finns någon medlem som skulle vara intresserad av att axla uppgiften och vara ansvarig för en ungdoms/familjeverksamhet löpande en gång i veckan. Det handlar om att ligga steget före och planera trevlig verksamhet som kan genomföras under 2 – 3 timmar i veckan. Största sannolikhet för att det ska bli möjligt tror jag är att verksamheten förläggs till lördagar eller söndagar, men det  är inget tvång. Visar det sig vara lättare med en vardagskväll så är det givetvis ok. Måndagskvällen är den enda dag som är upptagen. Övriga dagar går bra.
 Verksamheten kan vid varje tillfälle kanske delas upp mellan  skytte( träning och lekfull tävling), junioranpassat hantverk, kanske en Robin Hood-film nån gång. Du kanske själv har idéer om vad som skulle vara trevligt att göra. Du kommer att vara projektledaren och  förbereda, vara där som ledare, och knyta till dig andra medlemmar som du kan få hjälp av. Om du t ex bara själv skjuter långbåge och inte håller på med något hantverk kan det vara bra med hjälp av någon eller några som kan visa juniorerna (och deras föräldrar) hur man t ex tillverkar en pil.

Verksamheten bör planeras nu under våren och den bör starta i början på höstterminen.

Är du intresserad av detta kontakta styrelsen. Skicka gärna ett mejl eller använd gärna kontaktformuläret under Kontakta oss.

Janne

Vi vill varmt välkomna vår 60:de medlem, Rolf J

(Naturligtvis är ni andra också välkomna :)

Bäste medlem eller bågskyttevän!

Vår nybildade förening är nu igång och vi har haft vårt första ordinarie årsmöte. Sedan nyår har vi lyckats bli inte mindre än 65 medlemmar. Det tycker jag är riktigt bra så långt, men nu gäller det att vi inte slappnar av utan fortsätter medlemsvärvningen. Vårt mål är att bli 75 medlemmar före sommaren. Om alla seniormedlemmar värvar en ny medlem så kommer vi nå målet. Jag vill därför passa på att uppmana alla medlemmar att försöka värva en medlem före sommaren. Ta med en god vän på gratis prova-på-skytte. Välj i första hand måndagskvällar då det är många medlemmar på paviljongen som kan ge inspiration till medlemskap! Eller så kan du locka en deltagare till Grundkurs i bågskytte. Efter genomgången kurs brukar de flesta välja att bli medlem!
Du som inte är medlem – ta dig en funderare, om det inte vore både trevligt, och likaså viktigt att stödja föreningen med ett medlemskap!

Härnäst!

Grundkurs i  Långbågsskytte  startar må 14 mars kl 18.00 kursen är fullsatt men får vi bara deltagare
Vi försöker starta ytterligare en grundkurs långbågsskytte och då på lördagsförmiddagar.
Lärare: Kjell Larsson. Hör av dig du som är intresserad

.
Sedan måndag den 21mars har nu alla seniormedlemmar tillgång till bågskyttepaviljongen
Dygnet runt alla dagar hela året. Med hjälp av en kod får du som medlem tillgång till ett nyckelskåp i anslutning till lokalen. Koden har skickats till alla seniormedlemmar. Om du inte fått ett sådant mejl, kontakta styrelsen, info finns på hemsidan.


Bågbyggarkurs 1-3 april. Lärare Ulf, Lars och Janne. Ett fåtal platser kvar. Kursavgift 1200 kr
I avgiften ingår material till en båge, sträng och tre pilar(furuskaft)


Piltillverkningskurs 8 – 10 april. Flera platser kvar. Lärare Janne och Julia. Kursavgift 1200 kr
I avgiften ingår material till 12 nockförstärkta pilar(Cederskaft) och äkta gåsfjäder.


Valborg (30 april) med jaktstig (vid fint väder), majbrasa och eldpilar.

Välkomna till paviljongen och lycka till med värvningen!
Janne Blom/ordf.